NOR CURIER 930X122

curtea de arges

DIN CURTEA DE ARGEȘ, CAMPIOANĂ MONDIALĂ, EUROPEANĂ ȘI NAȚIONALĂ LA KARATE

Maria Bianca Neagoe are 17 ani şi este elevă la Liceul Ferdinand I din Curtea de Argeş. De circa 10 ani practică arte marţiale. Deţine centura maro cu tresă neagră şi o mulţime de titluri de campioană, reprezentând cu succes România la competițiile mondiale și europene de profil. Este unul dintre tinerii cu care Argeșul se mândrește.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru karate?

-Înainte să încep artele marțiale, am încercat şi dansuri şi înot. Nu erau, însă, potrivite pentru mine, eram mai băiețoasă. Într-o zi am primit un pliant pentru cursuri de arte marțiale şi mi-am zis de ce nu? Atunci le-am spus părinților mei că vreau să fac karate.

Citiți și: Accident cu 2 mașini, lângă Kaufland!

A existat vreo situaţie în viaţa de zi cu zi în care ai fost nevoită să foloseşti tehnicile învăţate?

-Nu! Nu îmi plac scandalurile, certurile și nici bătăile.

De-a lungul timpului ai participat la o mulţime de concursuri. Poți enumera pentru cititorii noștri câteva dintre premiile câştigate?

-Aşa este! Am fost atât la concursuri locale și naţionale, cât și europene şi mondiale. Cel mai recent titlu obţinut este de campioană mondială în Gyor, în Ungaria. Am câştigat și titlul de campioană europeană în Riga, în Letonia, și de campioană naţională în Braşov. La acestea se adaugă multe alte premii.

Ai avut vreo adversară care ţi-a dat mai multe bătăi de cap decât altele?

-Toate fetele cu care m-am luptat au fost destul de bune. Cu toate am avut de “muncă”.

De câte ori pe săptămână te antrenezi?

-Fac antrenamente de menţinere de trei ori pe săptămână câte două ore. Înainte de fiecare competiţie, însă, mă antrenez zilnic.

Cum reacționează persoanele care ajung să te cunoască atunci când află cu ce te ocupi?

-Spun că par inofensivă şi că nu m-ar vedea într-o luptă!

Ce te vezi făcând peste 10 ani?

-Mă văd antrenoare de fitness şi de arte marţiale, cu o echipă de karatişti talentaţi şi frumoşi. (Foto: Facebook Yasmina Bianca)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90