NOR CURIER 930X122

nicolae dobrin

Pitești: Vestea începutului de an privind Stadionul din Trivale!

Pitești: Vestea începutului de an privind Stadionul din Trivale!

Citiți și: Exclusiv. Noul stadion „Nicolae Dobrin”, anunțul care schimbă tot!

Construcția noului stadion „Nicolae Dobrin”, din Pitești va costa 495 de milioane de lei (100 milioane euro) și va fi finanțată, în proporție covârșitoare de stat, prin Compania Națională de Investiții, subordonată Ministerului Dezvoltării și Lucrărilor Publice, potrivit unui proiect de HG de aprobarea a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului a fost aprobat în ultima ședință de Guvern din 2022, conform Economedia.ro

Suma prevăzută de Guvern acum reprezintă o creștere substanțială lei față de ce estima Primăria Pitești cu doar o lună în urmă, reprezentanții acesteia avansând 416 milioane lei.

Citiți și: Pitesti. De neînchipuit unde a montat camera video. Vecinii, furioși!

La acel moment, reprezentanții Primăriei precizau că singurul obstacol rămas în calea construirii noului stadion era tocmai această HG de acum, privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

Lucrările sunt prevăzute a începe anul viitor, iar inaugurarea stadionului se va face în 2026.

„Noul stadion va fi la standarde UEFA și va fi construit după ce va fi demolat cel existent, care se află într-o stare avansată de uzură fizică și morală.

În prezent, în incinta stadionului se află Centrul de copii și Juniori al FC Argeș.

În aceeași zonă se află și clădirea unde își desfășoară activitatea cluburile de box, karate, judo și lupte.

Aceste cluburi își desfășoară activitatea în clădiri ce nu au fost proiectate pentru aceste funcțiuni și care și-au depășit durata de viață, acestea fiind uzate complet fizic”, citim în fundamentarea HG.

În ce constă investiția, conform Notei De Fundamentare:

„- Terenul de joc pentru fotbal;

– Realizarea spațiilor de parcare destinate spectatorilor, spectatorilor VIP și oficialilor echipelor;

– Realizarea de spații comerciale și spațiului de expunere;

– Realizarea de zone de alimentație publică;

– Realizarea de spații de antrenament pentru sporturi conexe ale Asociației Sportive Campionii FC Argeș, Secția FC Arges și CSM Pitești (lupte, box, judo, karate, etc.);

– Realizarea de spații de birouri pentru administrația FC Argeș;

– Realizarea Centrului de copii și juniori FC Argeș;

– Amenajări de spații urbane exterioare și terenuri de antrenament specifice.

Se va urmări clasificarea ca stadion tip arenă sau stadion, cu capacitatea mare – 15.200 locuri și de categoria I – nivel internațional de competiție conform prevederilor din regulamentul Federației Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4, conform regulamentului U.E.F.A. „UEFA Stadium Infrastructure Regulations – Edition 2020”.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

8 comentarii

  • OKTAVIJAN spune:

    FELICITARII-se va schimba arhitectura moderna a orasului.

  • C spune:

    Echipa mai trebuie…

  • ionut marinescu spune:

    Eu înțeleg din acest articol doar ca nu vom avea niciodată stadion la Pitești! Bani de la Guvern?! Adică fără control de afară? Ce hoție o sa fie! Și o sa rămânem cel mult cu o groapă… Apoi peste ani, când și ideea ca s a jucat fotbal vreodată la Pitești, va apărea un complex imobiliar acolo…

  • Costy spune:

    MINUNAT… la cât mai multe proiecte pt Pitești.
    Felicitări inițiatorilor, consiliului local și primarului. Se pot face și lucrări mai bune.
    Dacă ar fi un pic de disciplină și respect față de cetățeni ar fi minunat.

  • patetic spune:

    cati prosti se bucura de o mizerie de stadion si lumea moare prin spitale, nu avem centru IT in pitesti, doar blocuri cu aspect comunist, un oras deprimat si trist.

  • Cristian spune:

    Adevarul e ca Pitești Arena a costat o groaza de bani,si,acum,zace goală,sau joaca Gentea cu psdistii miuta,iar echipele volei si baschet tot in mizeria aia de sala a sporturilor.Intrebare,prin 2026…Cand va fi gata stadionul,vom mai avea echipa de fotbal în liga1,sau in cel mai bun caz,în liga2?ca,la cum arata situatia,acum..purceaua e moartă in coteț cu curu la poarta.

  • AnTonim spune:

    Sunt bani pentru întreținere? Sunt bani pentru cluburi? Sunt bani pentru curent, gaz, sămânță de iarbă, apă la duș?

  • Marius Viorel spune:

    Pitestiul are nevoie de un stadion nou dar nu de unul de divizia b.Acest stadion nu trebuie să aibă sun 20de mii de locuri și să se facă odată că m-am săturat de promisiuni.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90