New Profesional Consult 930 x 122

bani

Sprijin excepțional de la stat pentru aceste persoane!

Sprijin excepțional de la stat pentru aceste persoane!

Citiți și: Surpriză majoră în benzinării!

Guvernul a aprobat Hotărârea privind acordarea unui sprijin de urgență pentru sectorul vegetal – cereale și semințe de oleaginoase.

Sprijinul unitar excepțional este acordat sub formă de grant și are o valoare de 2 lei/litru de motorină.

Citiți și: Dezastru la stațiile peco! Șoferii, șoc total!

Ajutorul se alocă pentru o cantitate totală de 152,4 milioane de litri de motorină care poate fi utilizată pentru culturile de porumb, orz, rapiță, floarea-soarelui. Sprijinul este suplimentar sumei alocate pentru rambursarea accizei la motorina folosită în agricultură, prin care fermierii au primit deja, pentru anul 2022, 1.63 lei/litrul de motorină.

Sprijin excepțional de la stat pentru aceste persoane!

Beneficiarii sprijinului de urgență sunt producătorii agricoli, indiferent de forma de organizare, care au depus o cerere unică de plată în anul 2022, pentru o suprafața determinată de minimum 1 ha în cadrul ajutorului național tranzitoriu 1, pentru una sau mai multe dintre culturile de porumb, orz, rapiță, floarea-soarelui și care au depus în anul 2023 cerere de plată pentru intervențiile din sectorul vegetal, până la termenul limită de depunere.

Sprijinul, acordat în baza Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2023/1343 al Comisiei din 30 iunie 2023, are în vedere compensarea producătorilor agricoli din sectorul vegetal pentru pierderile economice cauzate de creșterea importurilor de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina.

Detalii, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90