930×122 CAPRA 5

alertă

SRI, oficial: Alertă teroristă. Nivel PRECAUT!

SRI, oficial: Alertă teroristă. Nivel PRECAUT!

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

În condițiile în care alertele teroriste se înmulțesc în Europa pe fondul conflictului dintre Israel și Hamas, Serviciul Român de Informații a setat Sistemul Național de Alertă Teroristă pe nivelul PRECAUT.

Nivelul PRECAUT se instituie şi se menţine atât timp cât, la nivel național, există risc de producere a unui act de terorism.

Citiți și: O nouă tentativă de fraudă! Incredibil ce instituție folosesc atacatorii!

Însă, probabilitatea de comitere a acestuia este scăzută.

Începând cu data de 5 martie 2020, Consiliul Suprem de Apărare a Țării – la propunerea SRI – a aprobat actualizarea Sistemului Naţional de Alertă Teroristă.

De la această dată, în România, nivelul de risc terorist este reprezentat pe patru niveluri, după cum urmează:

Alertă teroristă. Nivel PRECAUT!

Primul nivel este SCĂZUT – se instituie şi se menţine atât timp cât la nivel naţional nu există riscuri (sau dacă există, acestea sunt minime) de comitere a unui act de terorism.

Mai sunt nivelele RIDICAT și CRITIC care se instituie şi se menţine atât timp cât, la nivel național, există un risc ridicat sau iminent de producere a unui act de terorism.

Acest nivel de alertă se poate institui atât în timpul săvârşirii, cât şi în urma săvârşirii unui act de terorism pe teritoriul României

Acest demers a fost necesar, ca urmare a modificărilor aduse Legii 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, cu completările şi modificările ulterioare, de Legea 58/ 2019.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90