930 x122 grota rece

demografie

Statistică neagră! Mai mulți morți decât nou – născuți în Argeș

Argeș: Noi vești proaste privind populația

Citiți și: Argeș. Declinul continuă!

Evoluţia fenomenelor demografice înregistrate în luna iunie a.c. în judeţul Argeş s-a caracterizat prin reducerea, faţă de luna precedentă, atât a natalităţii cu 34 persoane (-8,8%) cât şi a mortalităţii generale cu 40 persoane (- 6,3%).

Direcția de Statistică Argeș informează că, în comparație cu luna iunie 2021, se constată o reducere a numărului de născuţi – vii cu 54 persoane (- 13,3%) şi a deceselor cu 86 persoane (- 12,7%).

Citiți și: Pitești. Surpriză de proporții!

Din agregarea fenomenelor de natalitate şi mortalitate înregistrate în luna iunie 2022 a rezultat un spor natural negativ, diferenţa dintre născuţii – vii şi decedaţi fiind de 239 persoane.

În luna iunie a.c. la nivelul judeţului Argeş s-au înregistrat două cazuri de mortalitate infantilă, cu un caz mai mult atât faţă de luna precedentă cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90