EcoMoto 930×122

elevi

Stimulent financiar! Elevii și studenții, vizați!

Stimulent financiar! Elevii și studenții, vizați!

Citiți și: Emoții fără limite, zi decisivă! Peste 160 de mii de copii își scriu destinul

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Argeș a anunțat o măsură menită să încurajeze angajarea tinerilor în perioada vacanței.

Firmele care angajează elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți

Echivalent cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă.

În 2024, valoarea ISR este de 660 lei.

Ceea ce înseamnă că stimulentul financiar va fi de 330 lei pe lună pentru fiecare elev sau student angajat.

Stimulentul se acordă pentru maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic pentru fiecare elev și student cu care s-a încheiat un contract individual de muncă.

Angajatorii sunt responsabili pentru acoperirea diferenței dintre stimulentul lunar acordat și salariul realizat din fonduri proprii.

Stimulent financiar! Elevii și studenții, vizați!

Angajatorii eligibili pentru acest stimulent sunt cei care angajează elevi și studenți în baza:

 – unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanței, încheiat în condițiile legii, cu normă întreagă sau cu timp parțial;

– unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanței.

Pentru tinerii în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat pentru o durată a timpului de muncă de 6 ore pe zi și 30 de ore pe săptămână se consideră a fi cu normă întreagă.

Pentru a beneficia de stimulentul financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenție cu AJOFM de care aparțin în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților.

Nu beneficiază de stimulentul financiar:

angajatorii care angajează elevi și studenți anterior datei de începere a vacanței stabilite potrivit legii;

angajatorii care au beneficiat deja de stimulentul financiar pentru elevii și studenții respectivi pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul aceluiași an calendaristic.

Această măsură are scopul de a sprijini integrarea tinerilor pe piața muncii și de a oferi firmelor un stimulent pentru a contribui la formarea profesională a acestora.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90