930×122 CAPRA 5

Arges

ACCIDENTE MULTE ȘI GRAVE ÎN MUNȚII ARGEȘULUI

Având în vedere că în ultima perioadă s-au înmulțit misiunile de salvare-evacuare de turişti sau grupuri de turişti (care fie s-au rătăcit, fie s-au aventurat în zone montane periculoase, nemarcate, greu accesibile, acolo unde au suferit accidente – în două cazuri rezultând decesul victimei), Jandarmeria Montană Argeş le recomandă amatorilor de drumeții:

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

1.Să se informeze asupra itinerariului propus, a gradului de dificultate, a condiţiilor climaterice locale și asupra stării de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu

2.Să consulte prognoza meteorologică înainte să plece în drumeţii

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

3.Să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac, trusă de prim ajutor și sac de dormit

4.Să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu

5.Să nu pornească pe un traseu după consumarea de băuturi alcoolice

6.În caz de nevoie să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane (apelând numărul de telefon unic de urgenţă 112), specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul în care sunt persoanele aflate în dificultate.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90