New Profesional Consult 930 x 122

burnita

ACUM: LOCALITĂȚI ARGEȘENE, SUB AVERTIZARE

Acum: Localități argeșene, sub avertizare. Comunele Bârla, Slobozia, Ungheni, Recea, Căldăraru, Miroși, Hârsești, Mozăceni, Popești, Izvoru, Ștefan cel Mare și Râca se află acum sub cod galben de tip nowcasting.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

Administrația Națională de Meteorologie informează că până la ora 23 în aceste localități vântul va avea la rafală viteze în general de 55…65 km/h.

Până la ora 19, comunele Băiculești, Cuca, Cotmeana, Morărești și Poienarii de Argeș se află, la rândul lor, sub cod galben, dar de burniță sau ploaie slabă care depune polei.

Citiți și: Se întorc ninsorile! Alertă de vreme rea și fenomene extreme

Precizăm că astăzi Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările de vreme severă.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 15 decembrie, ora 13 – 16 decembrie 2018, ora 18. Fenomene vizate: ninsori, lapoviță, ploi și polei.

Precipitațiile vor continua în cea mai mare parte a țării. În Dobrogea, Muntenia și estul Olteniei vor predomina ploile, în Moldova și în Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în restul teritoriului va continua să ningă. Pe arii restrânse precipitațiile vor fi importante cantitativ.

Se vor semnala depuneri de polei în nordul și nord-estul Munteniei, local în Moldova și pe spații mai mici în Transilvania și Oltenia.

La altitudini de sub 1.500 de metri în estul Carpaților Meridionali și în cei de Curbură temporar vor fi precipitații mixte, care vor favoriza formarea de ghețuș sau polei.

Vântul va avea intensificări la munte, acolo unde rafalele vor depăși 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze în general de 45…55 km/h.

COD GALBEN 

Interval de valabilitate: 15 decembrie, ora 13 – 16 decembrie 2018, ora 18. Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă și intensificări ale vântului.

În Banat, în cea mai mare parte a Crișanei, vestul și nordul Olteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și de Curbură vor continua precipitațiile predominant sub formă de ninsoare, moderate cantitativ, și se va depune strat consistent de zăpadă.

La munte vor fi rafale ale vântului de peste 60 km/h.

SE MENȚINE MESAJUL COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 15 decembrie, ora 13 – 16 decembrie 2018, ora 12. Fenomene vizate: ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă și viscol.

În județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ.

În zona montană înaltă va fi viscol, cu rafale de vânt care vor depăși 70 km/h.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3