Donaris 930 x 122

cancer

ACUM: PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ LA MAFIA MEDICAMENTELOR – PREJUDICIU DE 3.000.000 DE EURO

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fac la această oră 64 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citiți și: Atenție! Furt masiv într-o parcare din Argeș

La acţiune participă aproape 200 de poliţişti și luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi specialişti criminalişti.

Percheziţiile au loc în Argeș, București, Ilfov, Buzău, Iaşi, Ialomiţa şi Olt.

Citiți și: S-au trezit cu mascații la ușă! Prejudiciu de 80.000 de € în domeniul asigurărilor auto

Sunt verificate 20 de societăţi comerciale specializate în activităţi de depozitare şi comercializare de medicamente care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în anii 2013 și 2014 reprezentanţii societăţilor comerciale implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea în lanţul legal a unor medicamente cu valoare mare de piaţă utilizate în tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatită, diabet, procurate la negru de pe piaţa internă sau comunitară. De asemenea, s-a mai stabilit că prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost transferate sume importante de bani (aproximativ 5 milioane de euro) către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul ilicit prin transferuri bancare şi contracte de împrumut fictive. Prin acest mecanism, atât în circuitul legal din România, cât şi în alte state comunitare ar fi fost introduse inclusiv medicamente falsificate din categoria celor comercializate de reprezentanţii firmelor implicate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit cu sprijinul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi este de peste 3 milioane de euro.

Totodată vor fi puse în aplicare 10 mandate de aducere, iar in urma audierilor urmează a fi dispuse măsurile procedurale care se impun.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii și al Direcției Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române. (Foto: Arhivă)

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90