NOR CURIER 930X122

Arges

ACUM: PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ – STATUL, FRAUDAT CU 2.000.000 DE EURO

La această oră poliţiştii argeșeni ai Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale („mascații”) fac 22 de percheziţii în Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Vâlcea şi Bucureşti. Perchezițiile au loc la sediile a 10 societăţi comerciale şi la locuinţele a 10 persoane bănuite de evaziune fiscală, spălare de bani şi executare de activităţi miniere fără permis de exploatare sau licenţă.

Citiți și: Predare de ștafetă în Argeș: Nepotul preia conducerea unei companii gigant

Din cercetări a reieşit faptul că în perioada 2007-2011 cei în cauză ar fi creat circuite economice şi financiare fictive prin înregistrarea şi declararea la organele fiscale de achiziţii nereale de mărfuri, urmate de transferuri bancare sau plăţi directe aferente acelor achiziţii către alte societăţi fantomă, cu scopul de a diminua baza impozabilă şi a disimula originea ilicită a sumelor de bani rezultate.

Prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit este estimat la peste 2.000.000 de euro.

Citiți și: Argeș. Tânărul de 18 ani care a ucis pe șosea, decizie de ultim moment

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. (Foto: Arhivă)

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • petrus spune:

    Or fi bune controalele dar ce or fi cautand la ATEEA SRL sau la SC Direct SRL ca astia acum de abia mai…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90