EcoMoto 930×122

Arges

ACUM: PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ

La această oră polițiștii din Ilfov fac 10 percheziții în municipiul București și județele Argeș, Ilfov, Ialomița și Prahova pentru documentarea activități infracționale a membrilor unei grupări care, în perioada septembrie-decembrie anul acesta, ar fi săvârșit mai multe furturi din autovehicule și tâlhării.

Citiți și: A nins în Argeș!

Cei în cauză, 10 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 42 de ani, ar fi comis mai multe furturi de bunuri transportate în autotrenuri, în timpul deplasării, pe rutele de transport rutier, prin ruperea sigiliilor și tăierea prelatei vehiculului, precum și furturi din autoturisme, prin metoda înțepării anvelopei.

În cazul furturilor din autotrenuri, indivizii sunt bănuiți că ar fi încadrat în trafic cu propriile autoturisme autovehiculul vizat, iar în mers una dintre persoane ar fi urcat de pe capota autoturismului în autotren și ar fi sustras bunuri.

Citiți și: Așa ceva este anormal! Fenomene meteo extreme, anunțate ACUM

În ceea ce privește furturile din autoturisme, membrii bandei ar fi înțepat anvelopele mașinilor, profitând de încetinirea acestora în trafic, iar când șoferul oprea pentru remedierea avariei ar fi sustras genți și alte bunuri de valoare aflate la vedere. De exemplu, pe 28 octombrie pe autostrada București-Pitești membrii grupării ar fi înțepat anvelopa unui autoturism, iar în momentul în care șoferul remedia avaria ar fi deposedat o femeie aflată în mașină, prin violență, de o geantă în care se aflau 3.000 de lei și 700 de euro.

Pentru a-și acoperi activitatea infracțională cei în cauză le-ar fi oferit diverse sume de bani polițiștilor, aceștia refuzând, însă, mita.

Din investigații a reieșit că faptele ar fi fost săvârșite în special în județul Ilfov, pe Centura Bucureștiului, dar și în județele Argeș și Ialomița.

Bărbații vor fi conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov pentru audieri, urmând ca în funcție de probatoriul administrat să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru constituire de grup organizat în vederea comiterii de infracțiuni, furt calificat, tâlhărie calificată și dare de mită.

Urmărirea penală este efectuată de procurori din Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov. La percheziții participă polițiști din Direcția de Operațiuni Speciale – I.G.P.R. și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din București („mascații”).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3