New Profesional Consult 930 x 122

Arges

ACUM: PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ ÎNTR-UN DOSAR CU EVAZIUNE DE 1.000.000 DE LEI

La această oră poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Argeş, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, fac 5 percheziţii în judeţul Argeş, dintre care 3 la sedii şi societăţi comerciale, iar 2, domiciliare.

Citiți și: Oameni împietriți de frică la Vidraru! Un urs era „alergat” de o mașină pe baraj

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări faţă de o persoană pentru evaziune fiscală, nevirarea impozitelor şi contribuţiilor reţinute de la salariaţi şi împrumuturi directe către asociat şi persoane interpuse.

Bărbatul este bănuit că în perioada 2007-2010, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi majorat nejustificat în declaraţia anuală 101 faţă de cheltuielile înregistrate în balanţa de verificare şi bilanţul contabil, având drept consecinţă diminuarea bazei impozabile şi implicit a impozitului pe profit. De asemenea, acesta ar fi reţinut şi nu ar fi virat, cu intenţie, în termen de 30 de zile de la scadenţă impozite şi contribuţii de la salariaţi. Totodată, bărbatul este bănuit că a împrumutat sume de bani, cu încălcarea dispoziţiilor legale, direct de la societatea pe care o administrează.

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

Prejudiciul adus atât bugetului de stat, cât şi societăţii comerciale este estimat la 1.000.000 de lei, potrivit Poliției argeșene.

Perchezițiile se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale. (Foto: Arhivă)

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3