Donaris 930 x 122

adeverințe

ADEVERINȚELE DE BAC, ELIBERATE ÎNCEPÂND DE AZI

Începând de astăzi, de la ora 8, toți absolvenții de clasa a XII-a care au promovat Bacalaureatul își pot ridica de la liceu adeverința care atestă acest lucru, anunță conducerea Ministerului Educației Naționale.

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

„Anul acesta pentru admiterea la facultate absolvenţii de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat în 2014 pot participa cu adeverinţa care atestă promovarea examenului. Dacă până acum această adeverință era valabilă 15 zile, anul acesta ea are valabilitate cel mult 12 luni. Adeverinţele se eliberează de licee şi se avizează de inspectoratul şcolar. Nu trebuie să vină absolventul la Inspectorat, ci directorul liceului, care adună toate adeverinţele şi le avizează. Apoi, pentru admiterea la facultate absolventul îşi poate legaliza câte copii doreşte.”, anunță ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie.

„Adeverințele pot fi utilizate atât în țară, cât și în străinătate pentru înscrierea în instituțiile de învățământ superior, fără riscul de a fi respinse. Toate universitățile din România au luat act de această situație, iar Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor a transmis deja specimenul de adeverință emis de inspectoratele școlare românești către baza de date a rețelei internaționale ERIC-NARIC. Prin intermediul acestei reţele, creată de Uniunea Europeană, Consiliul Europei și UNESCO, se comunică toate informațiile în materie de recunoaștere și echivalare a documentelor oficiale emise de instituțiile statelor și ale altor instituții de învățământ.”, adaugă ministrul.

Citiți și: Situație fără precedent! Elevii cer eliminarea Bacalaureatului

Precizările sunt făcute în contextul în care candidații care au promovat Bacalaureatul anul acesta vor primi câte o adeverință în locul tradiționalei diplome. Asta pentru că Direcția Națională Anticorupție anchetează maniera în care compania privată Romdidac a primit după anul 1990 dreptul exclusiv de a furniza diplomele școlare și universitare. Ancheta DNA a făcut ca Ministerul Educației Naționale să renunțe la contractul cu această companie și să declanșeze demersurile pentru ca pe viitor tipărirea diplomelor să o facă Imprimeria Națională, companie a statului.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3