930X122 MAIA

autorizaţie

AFACERI ÎN PERICOL. ACESTE CLUBURI VOR FI ÎNCHISE

Afaceri în pericol. Aceste cluburi vor fi închise. Firmele care nu au depus actele pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu riscă de astăzi, 1 octombrie 2017, să fie drastic amendate sau chiar închise.

Citiți și: Exclusiv. Panică la „Casa Albă”, azi noapte, clădirea de 8.5 mil € din Centru Piteștiului

Termenul până la care aceste acte ar fi trebuit depuse la autoritățile abilitate a expirat ieri, 30 septembrie 2017.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș a atras atenția în repetate rânduri asupra termenului, vizate fiind, printre altele, cluburile, sălile de concerte și spațiile comerciale în care se organizează spectacole.

Citiți și: Bărbat rănit în gospodărie! A avut nevoie de îngrijiri medicale

ISU va face controale în teren și va putea închide afacerile pentru care patronii nu au depus acte pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu, acolo unde „este constatată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu.” În situațiile în care nu se va impune închiderea, vor fi date amenzi usturătoare. Amenzile, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pot fi cuprinse între 20.000 și 50.000 de lei.

În schimb, proprietarii care au depus actele necesare până la termenul de 30 septembrie 2017 au timp până pe 31 decembrie 2017, conform legii, să obțină autorizația de securitate la incendiu.

Termenul (de altfel, prelungit de câteva ori) pentru obținerea obligatorie a autorizației de securitate la incendiu a fost impus ca urmare a carnagiului din 30 octombrie 2015 din clubul bucureștean Colectiv. Categoriile de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării cu privire la securitatea la incendiu sunt menționate în HG 571/2016 (documentul poate fi consultat AICI). (Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3