EcoMoto 930×122

Arges

AFACERIȘTI TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ

Poliţiştii argeșeni specializaţi în investigarea criminalităţii economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit pentru evaziune fiscală, spălare de bani și executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă. Pentru mai multe bunuri imobile a fost dispus sechestru penal.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că în perioada anilor 2007–2015 un număr de 10 persoane fizice ar fi executat activități miniere fără permis sau licență.

Ulterior, pentru a da aparență de legalitate, persoanele ar fi creat circuite economico-financiare fictive prin înregistrarea şi declararea la organele fiscale de achiziţii care nu au la bază operațiuni reale, urmate de transferuri bancare sau plăţi directe aferente acestora către alte societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, potrivit Poliției argeșene.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

Scopul era acela de a diminua baza impozabilă şi a disimula originea ilicită a sumelor de bani rezultate, conform sursei citate.

Aceștia au urmărit să disimuleze adevărata provenienţă a sumei de 25.198.835 de lei, rezultată din evaziune fiscală şi executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă, prin acordarea unor împrumuturi către o societate comercială, creându-şi astfel un drept de creanţă asupra activelor societăţii şi, pe cale de consecinţă, dorind a justifica legitima provenienţă a veniturilor sale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost stabilit la 35.807.619 lei.

Dosarul penal a fost trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată a 10 persoane fizice şi o persoană juridică (societatea Amfora Plus Trans, deținătoare de balastiere, a omului de afaceri George Dumitrescu, zis „Hoțu”).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90