Donaris 930 x 122

rca

AI MAȘINĂ? DE AZI, NOI REGULI

Ai mașină? De azi, noi reguli. Regulile pentru șoferi în ceea ce privește asigurarea RCA au fost modificate. Schimbările, operate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, sunt valabile începând de astăzi, 23 decembrie 2016.

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Printre modificări se numără înlocuirea poliței RCA cu un contract care va constitui titlu executoriu pentru ratele scadente și neplătite. Titlul executoriu, conform legii, dă posibilitatea executării silite a datornicilor. Contractul respectiv se parafează pe o perioadă cuprinsă între o lună și un an, în funcție de opțiunea asiguratului. Există, prin excepție, și varianta încheierii contractului pe un interval de timp mai mic de o lună. Iată în ce situații:

1.pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în alte state membre pentru care se solicită asigurarea în vederea importului în România, pe o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii proprietății, dovedită cu documente justificative;
2.pentru vehiculele destinate exportului, pe o perioadă de maximum 30 de zile.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

Noile reguli pot fi citite AICI. De asemenea, pe același subiect găsiți amănunte AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90