New Profesional Consult 930 x 122

rca

AI MAȘINĂ? DE AZI, NOI REGULI

Ai mașină? De azi, noi reguli. Regulile pentru șoferi în ceea ce privește asigurarea RCA au fost modificate. Schimbările, operate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, sunt valabile începând de astăzi, 23 decembrie 2016.

Citiți și: Punct critic pe piața polițelor RCA!

Printre modificări se numără înlocuirea poliței RCA cu un contract care va constitui titlu executoriu pentru ratele scadente și neplătite. Titlul executoriu, conform legii, dă posibilitatea executării silite a datornicilor. Contractul respectiv se parafează pe o perioadă cuprinsă între o lună și un an, în funcție de opțiunea asiguratului. Există, prin excepție, și varianta încheierii contractului pe un interval de timp mai mic de o lună. Iată în ce situații:

1.pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în alte state membre pentru care se solicită asigurarea în vederea importului în România, pe o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii proprietății, dovedită cu documente justificative;
2.pentru vehiculele destinate exportului, pe o perioadă de maximum 30 de zile.

Citiți și: Prețul polițelor RCA, limitat la tarifele de referinţă stabilite de ASF

Noile reguli pot fi citite AICI. De asemenea, pe același subiect găsiți amănunte AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441