SPALATORIE MURAY  930×122

Arges

Alarmă! Suntem în procedură de a stabili starea de calamitate!

Alarmă! Suntem în procedură de a stabili starea de calamitate!

Citiți și: Intervenții SMURD în Argeș. Oameni răniți și asistență medicală de urgență

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat că România nu este departe de momentul declarării stării de calamitate, precizând că ne aflăm în interiorul acestei proceduri de a stabili calamitățile pentru culturile afectate de secetă.

El a precizat că a inițiat demersurile pentru ca fermierii să poată decide ceea ce se va întâmpla cu culturile afectate.

Citiți și: Nicolae Pavelescu: Investițiile străine directe în România au crescut!

Întrebat la Antena 3 cât de departe suntem până la constatarea din punct de vedere legal a stării de calamitate, Petre Daea a răspuns: “Nu suntem departe.

Suntem în interiorul procedurii de a stabili calamitățile pentru că prin procesele verbale noi ce facem? Constatăm, măsurăm, fenomenul este definit.

Este secetă pedologică. Eu, ca agronom, specialiștii în domeniu constată că această secetă pedologică a avut efecte negative asupra plantei respective.

A distrus-o pur și simplu. Nu toată țara este așa. Va fi pe zone. Și vă spun un lucru, vom avea pâine. Sunt pierderi de recoltă, dar nu peste tot.

Acolo unde s-a obținut o producție mai mică, calitatea este mai bună. Este o regulă agronomică aici. În momentele acestea de secetă, calitățile bobului de grâu sunt mai bune”, a transmis Petre Daea.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3