930 x122 grota rece

Arges

Alarmă! Suntem în procedură de a stabili starea de calamitate!

Alarmă! Suntem în procedură de a stabili starea de calamitate!

Citiți și: Alertă de foc în Argeș: Pompierii luptă cu flăcările în șase localități

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat că România nu este departe de momentul declarării stării de calamitate, precizând că ne aflăm în interiorul acestei proceduri de a stabili calamitățile pentru culturile afectate de secetă.

El a precizat că a inițiat demersurile pentru ca fermierii să poată decide ceea ce se va întâmpla cu culturile afectate.

Citiți și: Primele microbuze electrice școlare ajung în Argeș: Peste 6000 de elevi vor beneficia

Întrebat la Antena 3 cât de departe suntem până la constatarea din punct de vedere legal a stării de calamitate, Petre Daea a răspuns: “Nu suntem departe.

Suntem în interiorul procedurii de a stabili calamitățile pentru că prin procesele verbale noi ce facem? Constatăm, măsurăm, fenomenul este definit.

Este secetă pedologică. Eu, ca agronom, specialiștii în domeniu constată că această secetă pedologică a avut efecte negative asupra plantei respective.

A distrus-o pur și simplu. Nu toată țara este așa. Va fi pe zone. Și vă spun un lucru, vom avea pâine. Sunt pierderi de recoltă, dar nu peste tot.

Acolo unde s-a obținut o producție mai mică, calitatea este mai bună. Este o regulă agronomică aici. În momentele acestea de secetă, calitățile bobului de grâu sunt mai bune”, a transmis Petre Daea.

Eurial 555 x222
570 X 90 POSADA 3