NOR CURIER 930X122

Arges

ALARMANT! 500 DE NOI ȘOMERI ÎN ARGEȘ

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a dat publicității date despre șomajul în Argeș în luna februarie a acestui an.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Potrivit sursei citate, la sfârșitul lunii trecute Argeșul înregistra oficial peste 16.000 de șomeri. Rata șomajului în februarie a fost în județ de 6, 04%.

Comparativ cu luna ianuarie, numărul șomerilor înregistrați oficial a crescut cu peste 500, în prima lună a anului rata șomajului fiind de 5, 85%.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Din punct de vedere al vârstei, luna trecută ponderea cea mai mare, de peste 28%) în numărul total al șomerilor au deținut-o persoanele cu vârste între 40 și 49 de ani. Au urmat argeșenii cu vârste între 30 și 39 de ani (peste 22%). Pe sexe, majoritatea șomerilor erau bărbați, femeile în șomaj fiind în proporție de sub 43%.

Ca pregătire profesională, cei mai mulți dintre șomerii argeșeni înregistrați oficial luna trecută sunt persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial și profesional (74, 77%). Persoanele cu studii liceale sau postliceale reprezentau 19, 81% din total, iar cele cu nivel de instruire universitar, 5, 42%.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90