Donaris 930 x 122

Arges

ALERTĂ METEO: CANICULĂ ȘI VIJELII ÎN WEEKEND

Administrația Națională de Meteorologie a emis cu puțin timp în urmă o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru întreaga țară, inclusiv județul Argeș, de mâine, 5 septembrie, de la ora 12, și până duminică, 6 septembrie, la ora 23.

Citiți și: Apel atipic la 112! Polițiștii au fost cei care au sunat și au cerut ajutor

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de sâmbătă instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în regiunile vestice, nordice şi centrale şi în zonele de deal şi de munte.

Pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care vor lua şi aspect de vijelie, şi căderi de grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat 35-40 l/mp.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

În sudul (adică și în Argeș) şi nord-estul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala local, în special în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar în est şi sud-est cu precădere în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii.

De altfel, mâine jumătatea de sud a Argeșului, inclusiv Piteștiul, va rămâne sub cod galben de caniculă, cu temperaturi maxime de 35-37 de grade Celsius și cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unităţi.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3