930×122 CUMPANA 5

caniculă

ALERTĂ METEO! COD ROȘU ÎN ARGEȘ

Alertă meteo! Cod roșu în Argeș. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă cod roșu (cel mai grav) de temperaturi extreme și de disconfort termic deosebit de accentuat. 

Citiți și: Alertă! Argeșul lovit de un cod roșu de furtuni!

Codul este valabil și pentru mare parte din județul Argeș pe 1 iulie 2017, între orele 10 și 21.

Sâmbătă, 1 iulie, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Galați, Brăila, Vaslui și Iași, precum și în municipiul București și în zona joasă de relief a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamț se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 și 41 de grade, iar în sudul Olteniei și al Munteniei valorile termice vor urca spre 42…44 de grade.

Citiți și: Argeș: Vin furtunile! Cod galben de vijelii și grindină

Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent, după-amiaza, între 82 și 84 de unități, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În același timp, tot pe 1 iulie și tot între orele 10 și 21, partea de nord a județului Argeș se va afla sub cod portocaliu.

Astfel, în județele Tulcea, Constanța, Brașov, Covasna, Botoșani, în cea mai mare parte a județelor Mehedinți, Gorj și Suceava, precum și în nordul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău și vestul județelor Vrancea, Bacău și Neamț disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 36 și 38 de grade, iar în zona montană vor fi cu mult mai ridicate decât normele perioadei.

Alte câteva județe vor „scăpa” doar cu un cod galben (vezi harta!).

555×222  MAIA

Comentarii

New Profesional Consult 570×90