Donaris 930 x 122

caniculă

ALERTĂ METEO DE ULTIMĂ ORĂ

O informare prin care anunță disconfort termic accentuat și caniculă, dar și manifestări de instabilitate atmosferică a fost emisă în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie. 

Citiți și: Zile de coșmar: Caniculă și furtuni!

Informarea are valabilitate de astăzi, 2 iulie, de la ora 12, și până joi, 4 iulie 2019, la ora 10.

Potrivit informării, astăzi vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade.

Citiți și: Ne coacem! Astăzi, temperaturi extreme!

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, îndeosebi după-amiaza și în prima parte a nopții în nordul, nord-estul și local în centrul țării, unde vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Miercuri, 3 iulie, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată se vor semnala după-amiaza și noaptea, la început în nord-est și în centru, precum și în zonele montane și submontane, apoi cu precădere în sud și sud-est.

În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Supernova-BTS-RO-External-banner-555x222px

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3