EcoMoto 930×122

caniculă

ALERTĂ METEO DE ULTIMĂ ORĂ

O informare prin care anunță disconfort termic accentuat și caniculă, dar și manifestări de instabilitate atmosferică a fost emisă în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie. 

Citiți și: Vremea în Argeș. Temperaturile vor depăși pragul critic

Informarea are valabilitate de astăzi, 2 iulie, de la ora 12, și până joi, 4 iulie 2019, la ora 10.

Potrivit informării, astăzi vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade.

Citiți și: Argeș. Avertizare pentru toată lumea! Nu e de joacă

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, îndeosebi după-amiaza și în prima parte a nopții în nordul, nord-estul și local în centrul țării, unde vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Miercuri, 3 iulie, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată se vor semnala după-amiaza și noaptea, la început în nord-est și în centru, precum și în zonele montane și submontane, apoi cu precădere în sud și sud-est.

În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3