930×122 POSADA 5

alertă

Alte trei alerte privind măştile de protecţie

Alte trei alerte privind măştile de protecţie

Citiți și: Majoritatea măştilor FFP2 de pe piaţă nu ne protejează de virus

Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a validat încă trei alerte din partea României, în ceea ce priveşte măştile aflate la comercializare în ţările Uniunii Europene.

Acestea au fost semnalate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), instituţia abilitată să reprezinte România la nivel european, în cazul alertării pentru produsele nealimentare.

Citiți și: Oficial: Când scăpăm de măștile de protecție

Până în acest moment, România este autoarea a 25 de alerte referitoare la măştile comercializate în spaţiul UE.

ANPC se află în permanentă alertă în ceea ce priveşte piaţa de bunuri şi servicii, mai ales cele absolut necesare în acestă perioadă marcată de pandemia Covid-19.

ANPC îi avertizează, de asemenea, încă o dată, pe acestă cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”, astfel încât ca actul comercial să se desfăşoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor.

link: https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/webReport/alertDetail/10002488

link: https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/webReport/alertDetail/10003187

link: https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/webReport/alertDetail/10003186

555×222  MAIA

Comentarii

570 X 90 POSADA 3