New Profesional Consult 930 x 122

amfibie

AMFIBIE DE MARE PUTERE PE LACUL PRUNDU

Amfibie de mare putere pe Lacul Prundu. Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a achziționat un utilaj multifuncțional pentru lucrările de întreținere a cursurilor de apă și a lacurilor de acumulare. Este vorba de o dragă amfibie multifuncțională, un utilaj necesar în activitățile de ecologizare, curățare, întreținere și decolmatare a lacurilor de acumulare și a cursurilor de apă.

Citiți și: Acțiune de ecologizare a orașului Topoloveni

Această dragă amfibie reprezintă o soluție multifuncțională pentru lucrări de mică adâncime, cum ar fi dragarea prin aspirație, dragarea prin excavare, tăierea de vegetație și greblarea la sol uscat.

Utilajul are un sistem propriu de propulsie, funcționează și operează în apă ca o navă fluvială și se deplasează și iese pe uscat fără asistența macaralei.

Citiți și: ORAȘ VERDE, ORAȘ CURAT. CAMPANIE DE CURĂȚENIE ÎN MIOVENI

Pentru lucrările de excavare este dotată cu un braț puternic, prevăzut cu două tipuri de cupe buldoexcavator (scoică și excavator cu dinți), cu o capacitate de 600 de litri. Poate excava până la adâncimea de 5,5 metri.

Pentru decolmatarea prin sucțiune draga dispune de tub de aspirație și pulverizare care ajunge la o adâncime de 6 metri, iar pentru lucrările de tăiere a vegetației utilajul este prevăzut cu greblă buldoexcavator, cu o lățime de aproape 3 metri.

Draga, de producție finlandeză, a fost adusă și lansată pe lacul de acumulare Pitești (Prundu), acolo unde timp de două săptămâni au fost efectuate instruiri ale personalului care o va folosi.

Prima lucrare realizată cu acest utilaj a fost decolmatarea canalului de aducțiune a apei la priza de captare din acumularea Pitești pentru sistemul de irigații Ștefănești – Leordeni. A fost realizată decolmatarea canalului pe o lungime de 120 de metri și pe o lățime de 18 metri, la o adâncime de 2 metri.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3