930 x122 grota rece

clase

ANDRONESCU: TABLE INTELIGENTE ÎN TOATE CLASELE ȘI TABLETE PENTRU TOȚI ELEVII

Andronescu: Table inteligente în toate clasele și tablete pentru toți elevii. Toate clasele din școlile din România ar urma să aibă din anul 2020 table inteligente. De asemenea, fiecare elev ar urma să primească o tabletă din partea statului.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu. Aceasta precizează că banii (în jur de 400.000.000 de euro) pentru concretizarea proiectelor vor proveni din fonduri europene. Comisia Europeană este organismul care își va da sau nu acordul pentru alocarea sumei.

„Am putea spera ca de anul viitor să fie în şcoli. Noi avem prevăzute toate şcolile pentru toţi copiii din gimnaziu şi liceu, dar rugămintea mea e să avem răbdare, pentru că nu se poate totul o dată.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Nu cred că vom găsi un producător care să cuprindă 90.000 de table inteligente, câte clase avem, şi un număr important de copii (…), probabil un milion și jumătate – un milion şi şapte sute de mii”, declară, potrivit Mediafax, ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu.

Pe de altă parte, Andronescu spune că în acest an, 2019, ar urma să fie rezolvată problema școlilor cu WC-ul în fundul curții.

“Avem 1.460 de şcoli care au grupurile sanitare în curte şi din această pricină nu au autorizaţie sanitară, pentru că ea se dă în măsura în care există apă curentă în şcoală.

În proiectul de buget sper ca această sumă să fi rămas. Nu am văzut ultima variantă, dar aşa cum ştiu în buget există bani, în aşa fel încât în acest an să încercăm să lichidăm acest subiect”, afirmă ministrul Educației, citat de Mediafax.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90