930×122 CAPRA 5

cod galben

ANM A EMIS AVERTIZĂRI COD GALBEN

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări cod galben, avertizări care vizează și zona montană înaltă a județului Argeș.

Citiți și: Alertă de furtuni, grindină și ploi! Unde lovesc fenomenele extreme

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 14 – 27 februarie 2020, ora 21. Zone și fenomene vizate: la munte, îndeosebi în zona înaltă, intensificări ale vântului și viscol.

Citiți și: Argeș. Vine potopul! Cod galben de ploi, vijelii, descărcări electrice și grindină

În intervalul de timp menționat, vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde la rafală se vor atinge viteze de 70…110 km/h.

Din noaptea de miercuri spre joi (26/27 februarie), treptat vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, și local va fi viscol.

Notă: Ninsori, temporar viscolite, vor fi și pe parcursul zilei de vineri, 28 februarie, și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă (28/29 februarie).

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 14 – 26 februarie 2020, ora 20. Zone vizate: județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara și Alba. Fenomene vizate: intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică.

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara și Alba, în după-amiaza și seara zilei de miercuri (26 februarie) vântul va avea intensificări, cu viteze cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h.

Temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp.

Notă: Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse și în restul Transilvaniei, mai ales în noaptea de miecuri spre joi (26/27 februarie).

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 februarie, ora 11 – 27 februarie 2020, ora 21. Zone vizate: județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman. Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

În intervalul de timp menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze, în general, de 60…70 km/h.

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

Donaris 570×90