Donaris 930 x 122

studenti

Anunț de ultimă oră privind subvenția pentru studenți la biletele de tren!

Anunț de ultimă oră privind subvenția pentru studenți la biletele de tren!

Citiți și: Tinerii din România pot călători GRATIS!

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, propune studenților subvenționarea biletelor de tren cu 65%, mult sub solicitarea acestora de subvenționare a legitimațiilor de călătorie cu 90%.

Într-o postare pe pagina sa de socializare (unde mai recent se desfășoară grosul comunicării dintre membrii Guvernului, instituțiilor publice și mass-media), Câmpeanu spune că a propus creșterea subvenției de la 50% la 65%.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Creșterea reducerilor pentru transportul intern feroviar și naval al studenților, de la 50% la 65%.

Studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, inclusiv studenții înmatriculați la studii de scurtă durată la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituțiile de învăţământ superior acreditate, vor beneficia de tarif redus cu 65% pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic.

Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport.”, spune el.

Studenții au beneficiat la un moment dat de gratuitate pentru transportul pe calea ferată.

Gratuitatea a fost desființată de guvernul Florin Cîțu la începutul lui 2021, când a fost introdusă o cotă de 50% a subvenției acordate la bilete.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90