New Profesional Consult 930 x 122

Arges

ANUNȚUL AȘTEPTAT DE MII DE ARGEȘENI

Anunțul așteptat de mii de argeșeni. Casa Județeană de Pensii Argeș repartizează biletele de tratament pentru anul 2017.

Citiți și: Oameni împietriți de frică la Vidraru! Un urs era „alergat” de o mașină pe baraj

Deocamdată, repartizarea vizează exclusiv biletele în stațiunile care se află în proprietatea Casei Naționale de Pensii: Buziaș, Covasna – hotel Dacia, Olănești (foto) – hotel Livadia, 1 Mai – hotel Ceres, Bala, Amara – hotel Ialomița, Geoagiu – hotel Ceres, Moneasa – hotel Codru Moma și Pucioasa – hotel Ceres.

„Pentru celelalte stațiuni va fi demarată de către Casa Națională de Pensii procedura de licitație publică, urmând ca imediat ce va fi finalizată această procedură să se repartizeze în teritoriu biletele de tratament balnear la operatorii economici declarați câștigători. Nu putem cunoaște data la care va fi finalizată  procedura de licitație publică, însă imediat ce vom avea informații cu privire la această situație le vom face publice.”, anunță Aida Enache, director executiv al Casei de Pensii Argeș.

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

Durata unui bilet de tratament este de 16 zile calendaristice, însă ca urmare a zilelor de sâmbătă și duminică (zile nelucrătoare) durata tramentului medical este de 12 zile lucrătoare, precizează sursa citată.

Astăzi au fost anunțate datele de plecare: seria 1 – 10 martie, seria 2 – 25 martie, seria 3 – 8 aprilie, seria 4 – 21 aprilie, seria 5 – 7 mai, seria 6 – 23 mai, seria 7 – 8 iunie, seria 8 – 24 iunie, seria 9 – 11 iulie, seria 10 – 26 iulie, seria 11 – 11 august, seria 12 – 27 august, seria 13 – 12 septembrie, seria 14 – 28 septembrie, seria 15 – 14 octombrie, seria 16 – 30 octombrie, seria 17 – 15 noiembrie și seria 18 – 1 decembrie 2017.

„Pensionarii beneficiari de bilete de tratament în sistemul public de pensii vor plăti o contribuție de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie din luna anterioară celei în care se face repartiția, cu condiția ca acesta să nu fie mai mare decât câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, caz în care se va achita prețul integral al biletului.

De gratuitate vor beneficia doar persoanele încadrate în grad de handicap sau cei care beneficiază de legi speciale, cu mențiunea că numărul de bilete de tratament gratuite este limitat conform legislației în vigoare, procentul maxim admisibil fiind de 15% din numarul total de bilete alocate la nivel național.”, informează directorul executiv al Casei de Pensii Argeș.

Cererile pentru biletele de tratament trebuie depuse la Casa Județeană de Pensii Argeș (de pe bulevardul I.C. Brătianu din Pitești), însoțite de copie după cartea de identitate, cupon de pensie și, după caz, de certificatul de încadrare în grad de handicap sau de hotărârea din care rezultă calitatea de beneficiar al unei legi speciale.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90