930 x122 grota rece

carburanti

Anunțul momentului: Ieftiniri la carburanți și energie!

Anunțul momentului vine din partea Guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu. Acesta anticipează ieftiniri la carburanți și energie.

Citiți și: Companie de energie, anunț deosebit de important! Sunt vizați peste 600.000 de clienţi

Guvernatorul BNR a declarat că România este singura țară din Uniunea Europeană care se confruntă cu un deficit excesiv și a vorbit despre rata inflației și despre situația prețurilor din țara noastră.

Potrivit acestuia, tendința de ieftinire a carburanților va continua și în perioada următoare, iar prețul energiei va scădea.

Citiți și: Șoc la benzinărie! Prețul a luat-o razna

„Datele din prezent arată o scădere substanțială a ratei inflației, aproape de 10%. În urmă cu câțiva ani, eram campionii inflației din Uniunea Europeană. Ţările vecine au şi inflaţie mare şi recesiune.

Am reuşit, este o realizare, nu este lipsă de modestie, am temperat inflaţia fără să introducem economia în recesiune.

Produsele alimentare sunt cele mai sensibile la inflație, însă avem speranța că se vor mai tempera prețurile.

Cu toate acestea, prețurile nu pot fi mai mici ca în Uniunea Europeană. România va avea prețuri mai mici, dar nu vor fi diferențe mari.

Pe de altă parte, tendința de ieftinire a carburanților va continua. Ne așteptăm, de asemenea, la o scădere a prețului energiei, în condițiile în care, în plan extern, constatăm o îmbunătățire.

De asemenea, am constatat o stabilitate a cursului leului, în raport cu euro.

Până la sfârșitul anului, rata inflației va continua să scadă până la 7%”, a declarat Mugur Isărescu, potrivit Antena 3 CNN.

Foto descriptiv: Fanatik.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90