Donaris 930 x 122

apa canal

Apă Canal avertizează toți abonații! Sunteți obligați

Apă Canal avertizează toți abonații!

Citiți și: Se anunță un proiect-mamut în localități din Argeș

Apă Canal 2000 SA a transmis un avertisment important utilizatorilor săi cu privire la necesitatea de a proteja instalațiile de alimentare cu apă pentru a preveni problemele legate de îngheț în sezonul rece:

,,După cum prevede şi regulamentul serviciului, utilizatorii au obligaţia de a asigura protecţia şi integritatea fizică a contorului de apă, a vanelor ce echipează branşamentul şi a căminului aferent.

Citiți și: Pitești: Pregătiți-vă din timp! Se oprește apa!

Ȋn cazul funcţionării anormale în condiţii de îngheţ, reparaţiile şi/sau înlocuirea contorului sunt efectuate de Operator pe cheltuiala exclusivă a utilizatorului.

Pentru evitarea eventualelor disfuncţionalităţi ale apometrului şi a unor cheltuieli inutile, societatea Apă Canal 2000 recomandă protejarea contoarelor de apă cu materiale termoizolante care se înfăşoară în jurul conductei de branşament şi în jurul apometrului lăsȃnd liber cadranul pentru a putea fi citit indexul consumului de apă, iar capacul de protecţie al căminului de branşament trebuie să fie bine închis şi protejat, prin utilizarea plăcilor din poliuretan sau polistiren extrudat.

Ȋn zilele geroase, fără zăpadă, protejaţi suplimentar rama şi capacul cu o folie de plastic peste care puteţi turna pămȃnt, pentru a micşora inerţia termică a componentelor care se află în căminul de contor.

Asiguraţi-vă însă că pământul poate fi uşor de îndepărtat pentru a permite accesul la contor.

Apă Canal avertizează toți abonații!

Important: Verificaţi periodic starea căminului de apometru!

Ȋn cazul în care aceste măsuri nu sunt luate, există posibilitatea ca apa care trece prin contoare să îngheţe, în special în timpul nopţii când consumul este redus şi viteza de trecere a apei prin contor este mai mică.

Acest fenoment nu numai că blocheză alimentarea cu apă, dar poate duce şi la deteriorarea apometrelor, caz în care acestea vor trebui reparate sau schimbate pe cheltuiala utilizatorilor.

Ȋn situaţia în care apometrul a îngheţat, nu se foloseşte flacără deschisă şi nu se toarnă apă fierbinte peste acesta.

Atenţie!

Ȋnainte de sosirea gerului, trebuie verificate şi conductele de apă, precum şi robineţii montaţi pe instalaţie, în vederea depistării pierderilor de apă care ar putea duce la îngheţarea conductelor.

Problemele legate de îngheţul apometrelor, precum şi disfuncţionalităţile în alimentarea cu apă şi canalizarea apelor uzate pot fi semnalate la Call Center (non stop) al societăţii – tel. 0248 223 237.”, se arată în comunicat.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90