930X122 MAIA

apa canal

APĂ DUPĂ PROGRAM? RISC MARE ÎN ARGEȘ

Apă după program? Risc mare în Argeș. Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţa beneficiarilor săi că în perioadele de secetă prelungită orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută sau chiar la lipsa apei pentru o parte dintre consumatorii branşaţi la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă.

Citiți și: Argeș: Anunț important, de ultimă oră! Clienți afectați

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti anunță că în ultimele zile a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităţilor de producţie, transport şi distribuţie a apei potabile.

Cu toate acestea, potrivit sursei citate, în anumite zone din aria de operare au apărut disfuncţionalităţi în asigurarea continuă a apei potabile, pentru care nu există soluţii tehnice de rezolvare imediată.

Citiți și: S-a întâmplat după 30 de ani, în Pitești! Anunțul momentului!

„Pentru a evita avariile repetate ca urmare a creşterii presiunii în reţeaua de distribuţie şi evitarea furnizării restricţionată a apei potabile, rugăm consumatorii să nu utilizeze în exces apa potabilă, pentru a nu priva alţi beneficiari de minimul necesar util fiecărei gospodării.”, avertizează societatea.

Ȋn situaţia reducerii drastice a debitelor surselor de apă în caz de secetă, distribuţia apei se va face după un program propus de operator şi aprobat de autoritatea administraţiei publice locale. Programul va fi adus la cunoştinţa consumatorilor în timp util, prin mijloace adecvate, potrivit Regulamentului consolidat şi armonizat al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare din Aria de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş, informează societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti.

Conform obligaţiilor contractuale ale clienţilor, toți utilizatorii, indiferent de forma de proprietate, au obligaţia de a asigura folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua publică de alimentare cu apă, cu prioritate pentru consumul personal şi ȋn scop casnic. Pentru satisfacerea altor nevoi, cum ar fi stropitul străzilor, al spaţiilor verzi şi grădinilor private, spălatul pieţelor şi al străzilor, spălarea periodică a sistemului de canalizare, spălarea autovehiculelor, se va folosi cu precădere apa industrială, conform Regulamentului consolidat şi armonizat al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare din Aria de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică existentă în această perioadă, îi recomandăm fiecărui consumator o utilizare raţională a apei potabile disponibile, pentru a evita prejudicierea alimentării cu apă potabilă a unui număr semnificativ de consumatori.”, transmite societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90