EcoMoto 930×122

eroi

APEL DE LA PRIMĂRIA MIOVENI: CITEȘTE LISTA! RECUNOȘTI EROUL?

Apel de la Primăria Mioveni: Citește lista! Recunoști eroul? România se apropie cu pași repezi de cea mai importantă zi din existența sa ca stat unitar, suveran și independent, 1 Decembrie 2018, atunci când întreaga națiune va sărbători 100 de ani de la Marea Unire (click pe imagine pentru mărire):

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Centenarul reprezintă și un recurs la memorie, la rememorarea faptelor înaintașilor și un prilej pentru o cuvenită reverență față de jertfele lor de pe câmpurile de luptă ale Marelui Război.

Din documentele vremii reiese că în luptele purtate în perioada 1916-1919 și-au pierdut viața 189 de eroi din cartierele Mioveniului de astăzi, după cum urmează: MIOVENI – 72, COLIBAȘI – 52, RACOVIȚA – 46, FĂGETU – 29 (click pe imagine pentru mărire):

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Pe lângă aceștia, a căror identitate este cunoscută, cu siguranță există mulți alții despre care nu se mai știe nimic (click pe imagine pentru mărire):

În atenția cetățenilor orașului Mioveni!

“Urmăriți cu atenție lista și numele celor căzuți la datorie (click pe imagine pentru mărire):

Dacă recunoașteți pe cineva și dacă puteți dovedi cu un minimum de informații (o fotografie veche, o scrisoare de pe front, un document militar, etc.) faptul că vă înrudiți cu o persoană din lista eroilor, vă rugăm să ne contactați la sediul Primăriei Mioveni (secretariat) sau la Centrul Cultural Mioveni.”, transmite Primăria Mioveni.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90