930×122 CAPRA 5

Arges

ARGEȘ: DESCARCERARE ȘI PRIM AJUTOR

Astăzi la sediul din Pitești al ISU Argeș a avut loc deschiderea programului de pregătire a voluntarilor înscriși în proiectul „Salvator din pasiune”, inițiat la nivel național de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Pompierilor argeșeni li s-au alăturat 22 de voluntari. Potrivit ISU Argeș, ei au fost selectați în urma parcurgerii etapelor de depunere a dosarelor și a analizării acestora de către comisii specializate.

Citiți și: Pitești. Toate forțele de ordine ies în stradă!

Ulterior parcurgerii programelor riguroase de pregătire, voluntarii vor putea participa la misiuni de intervenție, vor folosi tehnicile de bază în acordarea primului ajutor calificat și vor fi angrenați în diverse acţiuni. În perioada următoare vor desfășura cursuri introductive cu privire la structura, misiunile și atribuțiile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și vor învăța și testa noțiunile de prim ajutor de bază în cadrul Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență de la Detașamentul de Pompieri Bradu.

Cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, băieți și fete, cei 22 de voluntari provin, conform ISU Argeș, din toate categoriile socio-profesionale.

Citiți și: Așa ceva este anormal! Fenomene meteo extreme, anunțate ACUM

„Proiectul „Salvator din pasiune” urmărește susținerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.”, precizează ISU Argeș. (Foto 1: Arhivă – exercițiu-simulare ISU Argeș)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90