930×122 POSADA 5

argeș-vedea

ARGEȘ: STRICT INTERZIS! PERICOL DE MOARTE

Argeș: Strict interzis! Pericol de moarte. Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea (ABAAV) atenționează că în lacurile de acumulare scăldatul este strict interzis.

Citiți și: ACCESUL VIZITATORILOR ÎN SPITALUL JUDEȚEAN, RESTRICȚIONAT SAU INTERZIS

Curenții care se formează în apropierea barajelor în timpul deversării sau funcționării hidrocentralelor sunt foarte puternici și pun în pericol viața celor care se aventurează în aceste lacuri.

Din nefericire, și în acest an s-au produs tragedii din cauza ignorării pericolului (cel mai recent exemplu, AICI), iar zilele următoare se anunță caniculare, astfel că tentația lacurilor va fi mare pentru cei care caută să se răcorească prin îmbăiere.

Citiți și: CE LOVITURĂ! CENTRALELE INDIVIDUALE PE GAZE AR PUTEA FI INTERZISE

„Recomandăm populației să aleagă ștrandurile și zonele special amenajate, nu lacurile de acumulare sau râurile, deoarece reprezintă un pericol atât din cauza curenților, cât și a colmatării şi a vegetaţiei din apă.”, avertizează Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea.

Atenționarea “Scăldatul interzis” este inscripţionată și pe digurile lacurilor de acumulare, prin urmare cei care o ignoră aleg conștinent riscul.

În spațiul hidrografic administrat de ABAAV nu există zone naturale (lacuri sau râuri) amenajate pentru îmbăiere.

555×222  MAIA

Comentarii

New Profesional Consult 570×90