EcoMoto 930×122

aur

Argeșul, vizat de o operațiune-mamut de destructurare a unei rețele de contrabandă cu aur turcesc

Argeșul, vizat de o operațiune-mamut de destructurare a unei rețele de contrabandă cu aur turcesc

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Peste 200 de percheziții au loc astăzi în București și alte 13 județe din țară, inclusiv Argeș, la persoane bănuite că fac contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia, conform stiripesurse.ro.

Liderii grupării, cu firme cu profil amanet în Medgidia, introduceau în țară kilograme de aur, fără să plătească TVA sau taxe vamale.

Citiți și: S-au trezit cu mascații la ușă! Prejudiciu de 80.000 de € în domeniul asigurărilor auto

Perchezițiile domiciliare au loc pe raza județelor Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brașov, București, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

„În cauză s-a reținut că începând cu luna iulie 2021 a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai 2022, în scopul comiterii infracțiunii de contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia.

Astfel, profitând de experiența lor acumulată în domeniu (în calitate de deținători ai unei societăți comerciale cu profil amanet în mun.

Medgidia, județul Constanța), liderii grupului infracțional organizat au sesizat potențialul uriaș de obținere a unor câștiguri ilicite, prin introducerea în țară, prin punctele de trecere a frontierei, a unor cantități mari (de ordinul kilogramelor) de bijuterii din aur, eludând astfel plata taxelor prevăzute de lege (TVA și taxe vamale)”, anunță DIICOT.

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Vlad spune:

    Asta e aur romanesc, furat de otomani vreme de secole. Ar trebui premiati ca il aduc inapoi in tara.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90