930×122 CAPRA 5

aur

Argeșul, vizat de o operațiune-mamut de destructurare a unei rețele de contrabandă cu aur turcesc

Argeșul, vizat de o operațiune-mamut de destructurare a unei rețele de contrabandă cu aur turcesc

Citiți și: Percheziții în Pitești și Costești! Evaziune fiscală și înșelăciune

Peste 200 de percheziții au loc astăzi în București și alte 13 județe din țară, inclusiv Argeș, la persoane bănuite că fac contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia, conform stiripesurse.ro.

Liderii grupării, cu firme cu profil amanet în Medgidia, introduceau în țară kilograme de aur, fără să plătească TVA sau taxe vamale.

Citiți și: Percheziții la traficanți! Femei obligate să se prostitueze

Perchezițiile domiciliare au loc pe raza județelor Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brașov, București, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

„În cauză s-a reținut că începând cu luna iulie 2021 a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai 2022, în scopul comiterii infracțiunii de contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia.

Astfel, profitând de experiența lor acumulată în domeniu (în calitate de deținători ai unei societăți comerciale cu profil amanet în mun.

Medgidia, județul Constanța), liderii grupului infracțional organizat au sesizat potențialul uriaș de obținere a unor câștiguri ilicite, prin introducerea în țară, prin punctele de trecere a frontierei, a unor cantități mari (de ordinul kilogramelor) de bijuterii din aur, eludând astfel plata taxelor prevăzute de lege (TVA și taxe vamale)”, anunță DIICOT.

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Vlad spune:

    Asta e aur romanesc, furat de otomani vreme de secole. Ar trebui premiati ca il aduc inapoi in tara.

570 pe 90 Costache