NOR CURIER 930X122

cod etic

elevi_scoala

ATENȚIE PROFESORI! IATĂ CE VĂ INTERZICE CODUL ETIC!

Codul etic se află în faza finală la Ministerul Educației. Redactarea documentului a fost grăbită după recentele cazuri de corupție din școli.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Potrivit Mediafax, codul le interzice cadrelor didactice să facă meditații contra cost cu proprii lor elevi. În plus, cadrului didactic îi este interzis să fie profesor al propriului său copil sau al unei rude de până la gradul al treilea, cu excepţia situaţiei în care este singurul care predă disciplina respectivă în unitatea şcolară în care lucrează, anunță Mediafax. De asemenea, conform codului profesorii nu au dreptul să solicite și să primească bani de la elevi sau părinți. Nici pentru protocolul aferent examenelor, dar nici pentru protocolul de la evaluări, olimpiade ori alte concursuri școlare.

Pe de altă parte, codul etic stipulează că profesorilor le este strict interzis să își agreseze fizic și să își umilească elevii. Cadrele didactice nu au voie să-şi hărţuiască sexual elevii şi nici să aibă relaţii sexuale cu aceştia, se arată în documentul citat de Mediafax și aflat în curs de finalizare la Ministerul Educației.

Citiți și: La un pas de dramă! Autocar plin cu zeci de elevi, înghițit de flăcări!

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3