New Profesional Consult 930 x 122

apa

ATENȚIONARE DE LA ADMINISTRAȚIA BAZINALĂ DE APĂ ARGEȘ-VEDEA

Având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, prognoză prin care se anunță o încălzire semnificativă, cu temperaturi pozitive care vor duce la topirea stratului de zăpadă și creșterea debitelor și nivelurilor tuturor cursurilor de râu, la nivelul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea au fost mobilizate formaţiile de intervenţie și personalul operativ pentru monitorizarea tuturor fenomenelor hidrometeorologice periculoase care se pot produce pe cursurile de râu şi lacurile de acumulare.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Informarea asupra prognozei meteorologice a fost transmisă și Comitetelor Locale Pentru Situații de Urgență, care trebuie să ia măsurile necesare pentru asigurarea scurgerii apelor mari pe cursurile de râu permanente și nepermanente de pe raza localității, decolmatarea șanțurilor și rigolelor stradale și a secțiunilor de scurgere a podurilor și podețelor, îndepărtarea materialului lemnos de pe formațiunile torențiale, supravegherea punctelor critice și acționarea conform Planurilor Locale de Apărare Împotriva Inundațiilor.

„Formaţiunile de gheaţă vor fi în diminuare şi restrângere, pe anumite sectoare de râu putând determina creşteri artificiale de niveluri, îndeosebi ca urmare a aglomerării acestora. Specialiștii ABA Argeș – Vedea vor monitoriza lucrările hidrotehnice și cursurile de apă din administrare și vor interveni de urgență acolo unde este cazul.”, anunță Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90