NOR CURIER 930X122

apa canal

ATENȚIONARE DE LA APĂ CANAL: NU FACI ASTA, IEI AMENDĂ!

Atenționare de la Apă Canal: Nu faci asta, iei amendă! Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţă că utilizatorii serviciului de apă sunt obligați să permită accesul operatorului la reţelele publice care trec prin proprietatea sa pentru verificarea și efectuarea operaţiilor de întreţinere şi intervenţii.

Citiți și: Apă Canal, anunț deosebit de important pentru utilizatori!

Obligația, precizează societatea, este prevăzută în articolul 183, litera (g) din Regulamentul consolidat şi armonizat al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare din Aria de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş şi în articolul 11.13 din Contractul  de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare.

De asemenea, conform articolului 36, alineatul (3), litera d) din Legea nr. 51/08.03.2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice, cu modificările şi completările ulterioare, operatorul are dreptul să desfiinţeze branşamentul de apă către utilizatori, fără plata vreunei penalizări, în cazul împiedicării delegatului împuternicit al operatorului de a controla instalaţiile de utilizare, de a monta, verifica, înlocui sau citi aparatele de măsurare-înregistrare, când acestea se află pe proprietatea utilizatorului.

Citiți și: Apă Canal a făcut anunțul: cetățenii din această localitate sunt afectați!

Conform articolului 241 din Regulament, următoarele fapte constituie contravenţie la serviciul de alimentare cu apă şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei (articolul 243, alineatul 1):

a.Punctul 22 – obstrucţionarea accesului operatorului la executarea lucrărilor de întreţinere, reparare și modernizare a componentelor reţelei publice aflate pe proprietatea privată a utilizatorului;

b.Punctul 24 – împiedicarea accesului reprezentanţilor operatorului la aparatul de măsură instalat de utilizator pentru măsurarea apei alimentată din altă sursă decât reţeaua publică de alimentare cu apă a localităţii.

Prin urmare, în cazul în care utilizatorul nu îi permite accesul pe proprietatea sa reprezentantului societăţii Apă Canal 2000 pentru înlocuirea aparatului de măsură montat pe branşamentul de apă care este expirat din punct de vedere metrologic/defect/blocat sau care nu contactează operatorul în termen la numărul de telefon indicat în notificare pentru stabilirea datei privind execuţia lucrării în acest sens, se va aplica o amendă de la 5.000 la 10.000 de lei şi se va desfiinţa branşamentul din domeniul public.

Reluarea serviciului de alimentare cu apă se va face numai după înlocuirea contorului şi achitarea taxei de debranşare/rebranşare, avertizează societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3