930 x122 grota rece

bani

Avertisment de la Guvern! Riști să pierzi banii dacă nu respecți această regulă!

Vești noi pentru români! Se pot pierde ușor mai mulți bani! Fermierii înscriși în programele pentru cultivarea legumelor vor fi strict monitorizați. Cei care folosesc substanțe interzise nu vor mai beneficia de subvenții. Anunțul a fost făcut azi de ministrul agriculturii, Petre Daea, pentru AGERPRES.

Citiți și: Așa ceva mai rar: O fată a furat banii părinților și a pus $ falși în loc!

Avertisment pentru românii care primesc bani de la Guvern

În primul rând, le-am spus-o foarte clar specialiştilor din Autoritatea Fitosanitară să urmărească fiecare producător care are programul acesta de legume şi sunt obligaţi prin actul acesta normativ să verifice. Ăsta e primul lucru pe care trebuie să îl facă.

În al doilea rând, sfătuiesc fermierii să nu folosească aceste proceduri, întrucât ele vor fi monitorizate, iar cei care folosesc aceste mijloace nu vor mai beneficia în viitor de sprijin din partea statului. Monitorizăm şi asemenea situaţii trebuie să le scoatem din practica acelora care urmăresc, prin mod artificial, să mărească viteza de desfăşurare a proceselor biologice şi să câştige prin timpurietate, cu mijloace artificiale pe care le folosesc, cu substanţe care nu sunt premise”, a declarat Petre Daea.

Citiți și: Bani pentru milioane de români! Se întâmplă astăzi!

Declarația șefului MADR vine în contextul unei anchete care a scos la iveală faptul că mai mulţi legumicultori ar fi pus pus în vânzare legume stropite cu substanţe toxice provenite din Turcia, având o concentraţie de până la de opt ori mai mare decât limita admisă, folosite pentru a forța coacerea legumelor într-un timp cât mai scurt.

Petre Daea, avertisment pentru românii care depind de banii de la Guvern

Petre Daea, avertisment pentru românii care depind de banii de la Guvern

Conform declarațiilor șefului MADR, toți fermierii care beneficiază de susţinere financiară prin programe naţionale pentru cultivarea legumelor în sere şi solarii autorităţile vor fi monitorizați. În acest sens, nu vor ajunge pe piaţă produse care nu sunt conforme din cauza conţinutului ridicat de substanţe chimice.

Lucrurile nu le poţi controla în momentul în care ele pleacă pe reţelele de distribuţie, dar noi trebuie să urmărim lucrurile la producător şi o facem, motiv pentru care aceste măsuri pe care le-am luat le vom păstra printr-o monitorizare exactă a tuturor producătorilor din România”, a mai spus Petre Daea.

Mai mult, după apariţia informaţiilor potrivit cărora legumele stropite cu substanţe toxice ar fi ajuns în comerţ, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău a anunţat că termenul de începere a controalelor din pieţe care îi vizează pe comercianţii de legume, stabilit pentru data de 1 iunie, a fost decalat cu două săptămâni.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3