Donaris 930 x 122

Arges

AZI, ULTIMA ZI DE CANICULĂ

O bună parte din țară a scăpat de căldura sufocantă.

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

Pentru 19 județe va mai fi, însă, și astăzi cod galben de caniculă. Sub acest cod se va afla și jumătatea de sud a Argeșului (vezi harta de la ANM!). Este ultima zi de caniculă dintre cele care au făcut din România un „cuptor” în această săptămână.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, canicula va persista astăzi în cea mai mare parte a Munteniei şi a Olteniei şi în jumătatea de sud a Moldovei. În zonele respective temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Citiți și: Vremea rea nu ne lasă! Sunt în vigoare alerte meteorologice

Instabilitatea atmosferică s-a accentuat, însă, în cursul nopţii trecute în regiunile din vestul şi nord-vestul ţării. Local vor fi intensificări ale vântului, care vor lua şi aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină şi averse.

Astfel de fenomene se vor semnala pe parcursul zilei de azi local și în centru şi în est, precum şi în zonele montane, iar seara şi în sud şi sud-est. (Foto: ziarulring.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90