Donaris 930 x 122

bacalaureat

BAC-UL AZI LA „ZINCA” ȘI „BRĂTIANU”: „DE ISTORIE MI-A FOST CEL MAI FRICĂ!”

Bacalaureatul și-a consumat astăzi un nou episod. Absolvenții de clasa a XII-a au avut de trecut proba la matematică și, respectiv, la istorie. Echipa ePitești a stat de vorbă după susținerea probei cu câțiva candidați de la colegiile „I.C. Brătianu” și „Zinca Golescu”.

Citiți și: Anunțul momentului: Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și Bacalaureatul anul acesta

Cum a fost la „Brătianu”

“La matematică a fost foarte uşor! Adică nouă aşa ni s-a părut… Iau peste 9, 50! Numai la redactare poate ne scade ceva, nu ştiu… Oricum, ne-am pregătit pentru lucruri mai grele!”, ne-a spus Ana Trandafir, de la Colegiul Național „I.C Brătianu”. Ușor a fost și la istorie, cel puțin pentru Mădălina Voinea, de la aceeași unitate de învățământ: “Anul acesta la Bac ne-au dat numai subiecte surpriză! La istorie a fost destul de simplu, chiar foarte simplu, deși nu mă aşteptam să îmi „pice” secolele XIV-XVIII! Am învăţat şi cred că o să iau notă mare! Cu toţii ne dorim asta! Ultima probă am ales economia. Eu dau la Drept şi m-am gândit ca a treia probă să fie la economie pentru că face parte din examenul meu de admitere la facultate.” La ieșirea din sălile de examen candidații au dezbătut la o… țigară subiectele și prestația fiecăruia dintre ei.

Citiți și: Situație fără precedent! Elevii cer eliminarea Bacalaureatului

Cum a fost la „Zinca”

Dar elevii de la „Zinca Golescu” ce părere au? “Mai uşor au dat la olimpici luna trecută! Am scris la toate cam ce trebuia, dar depinde cum ne corectează. De istorie mi-a fost cel mai frică! Eu mai am psihologia și am emoţii pentru că sunt în urmă cu materia şi este destul de complicat. Dacă sunt, însă, atentă şi ştiu noţiunile, nu voi avea probleme!”, ne-a declarat Alexandra Frâncu. “A fost cel mai greu lucru la care ne puteam aştepta să „pice”, părerea mea! Să scriem şi de patru secole… A fost greu, dar am făcut! Aşteptăm rezultatele!”, ne-a spus, la rândul său, Bogdan. Ca de fiecare dată, însă, cele mai mari emoţii le-au avut părinţii. Unii dintre ei și-au așteptat copiii la ieșirea de la examen. “Emoţiile sunt normale! Al meu la istorie susţine proba! Îi ţin pumnii! Nu a ieşit încă! Sperăm la note mari!”, ne-a mărturisit Niculina Nicolae, mama unui candidat. Precizăm că la istorie, la cel de al treilea subiect, ținând cont de anumite cerințe, elevii au avut de scris un eseu despre rolul spaţiului românesc în relaţiile internaţionale din secolele XIV-XVIII.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90