930 x122 grota rece

baraj

BARAJUL VIDRARU, PREGĂTIT PENTRU MARELE CUTREMUR

Barajul Vidraru, pregătit pentru marele cutremur. Hidroelectrica a lansat o licitaţie pentru achiziționarea de servicii de prelucrare, interpretare şi sinteză a datelor rezultate din înregistrările seismice efectuate la Barajul Vidraru din Argeş.

Citiți și: ISU Argeș angajează! Ce posturi sunt disponibile

Datele care vor fi interpretate vizează perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2017. Pentru anii 2018 și 2019 va fi făcut un nou set de analize.

Barajul Vidraru este unul dintre cele mai mari din ţară, reprezentând un obiectiv strategic. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeş, barajul este construit să reziste la cutremure de până la 9 grade pe scara Richter.

Citiți și: Argeș: Tineri grav răniți! O șoferiță, impact puternic cu o autospecială

Scenariile de risc arată că, dacă barajul s-ar rupe, apa ar ajunge până în Piteşti şi ar avea, împreună cu aluviunile adunate pe parcurs, circa o jumătate de metru în Piaţa „Vasile Milea”.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu afirmă că următorul mare cutremur ar putea lovi România în jurul anului 2040. „Discutăm de cutremur mare din 2040. (…) Am observat că există cutremure la 37-38 de ani, altele sunt la 65, altele la 100 de ani (…)  Viitorul mare cutremur va prinde sudul Moldovei, partea de răsărit a Munteniei, Dobrogea, ceva catre Kiev”, declară Gheorghe Mărmureanu, citat de a1.ro.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90