930X122 MAIA

Arges

BASARABIA, PĂMÂNT ROMÂNESC! VEZI GALERIE FOTO PENTRU ISTORIE!

Ieri după amiază mii de oamenii au ieşit în stradă în Bucureşti pentru un singur scop: unirea Basarabiei cu România. La marș au participat şi 50 de unioniști din Argeş, inclusiv studenți basarabeni din Pitești. Filiala județeană a Platformei Civice Acţiunea 2012 s-a ocupat de deplasarea acestora, cu un microbuz oferit de Primăria Mioveni şi cu un altul închiriat.

Citiți și: Argeș. Femeie izbită de mașină pe trecerea de pietoni

„Eu am participat la marş pentru oamenii minunaţi pe care i-am avut alături şi pentru ideea unirii cu Basarabia. Mulţi spun că bătăliile imposibile sunt singurele care merită luptate. Împreună și cu credinţă putem purta bătălia pentru Basarabia şi putem câştiga. Acum a venit vremea noastră!”, spune Marin Toma, participant la marş.

Entuziaşti, români de toate vârstele, de aici și de peste Prut, au purtat cu mândrie tricolorul, au scandat lozinci unioniste, au intonat imnul României şi au interpretat cântece patriotice. Traseul nu a fost ales la întâmplare. S-a plecat de pe şoseaua Kiseleff, de lângă Muzeul Ţăranului Român. A urmat Calea Victoriei, iar punctul terminus a fost Hanul lui Manuc, în centrul vechi al capitalei, acolo unde în anul 1812 reprezentanții imperiilor Rus şi Otoman au semnat tratatul prin care Basarabia a ajuns pe mâna ruşilor.

Citiți și: Argeș: Accident în această dimineață!

Cei interesați pot semna pe internet Proclamația de la București, document întocmit în urma acțiunii de ieri. Pentru a semna trebuie să accesați linkul următor: http://actiunea2012.ro/proclamatia.html. (Foto: Facebook Basarabia Pământ Românesc)

555×222  MAIA

Comentarii

570×90 MAIA