NOR CURIER 930X122

bilant

BILANŢUL DE DUPĂ POTOP: 473 DE ARGEŞENI AU FOST EVACUAŢI DIN CASE!

Prefectul judeţului Argeş, Mihai Oprescu, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă extraordinare, bilanţul inundaţiilor de ieri.

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

Conform prefectului, au fost afectate 45 de localităţi (aproape jumătate dintre localităţile judeţului!), o persoană şi-a pierdut viaţa în Vedea, iar o alta, în Merișani, este dată dispărută (există martori care susţin că şi aceasta ar fi fost luată de ape și ar fi murit).

195 de argeşeni au fost salvaţi în ultima clipă din calea apelor, iar 473 au fost evacuaţi din case. Unii stau la rude şi prieteni, alţii sunt cazaţi în şcoli şi cămine culturale. Au fost inundate 395 de locuinţe şi 566 de anexe gospodăreşti şi curţi, fiind avariate 7 locuinţe. 85 de animale au murit, dar numărul lor ar putea fi mai mare, evaluările aflându-se în curs de desfășurare. În plus, au fost avariate două drumuri judeţene (în Băbana şi Brăduleţ), patru drumuri comunale (în Băbana, Bascov – 2 şi Brăduleţ), dar şi drumurile naționale Piteşti-Râmnicu Vâlcea şi Piteşti-Slatina, pe care se circulă la această oră, dar cu restricţii. 2.918 argeşeni au rămas fără energie electrică, 30 de echipe ale CEZ şi ale prestatorilor de servicii în domeniul alimentărilor cu energie electrică lucrând pentru remedierea defecţiunilor.

Citiți și: Alertă de inundații și viituri! Acum s-a anunțat

Mihai Oprescu a mai precizat că ieri în judeţ au venit şi Raed Arafat, şeful serviciilor de urgenţă din România, şi vicepremierul Daniel Constantin și că prim-ministrul Victor Ponta a fost informat din oră în oră cu privire la evoluţia situației din Argeş.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3