EcoMoto 930×122

Arges

BRÂNZĂ CU E.COLI ÎN ARGEȘ! ANUNȚ OFICIAL

Instituția Prefectului Argeș ne-a transmis în urmă cu puțin timp un comunicat de presă referitor la prezența bacteriei E.coli în probe prelevate din brânză de vaci vândută într-un magazin din județul Argeş, mai exact din Pitești. Detalii, aici: http://epitesti.ro/stiri/alerta-branza-cu-e-coli-intr-un-magazin-din-pitesti.

Citiți și: Apel atipic la 112! Polițiștii au fost cei care au sunat și au cerut ajutor

„În urma analizei de laborator a probelor de produse lactate recoltate în zilele de 25-26 februarie a.c. în județul Argeș, Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară București a confirmat prezența bacteriei Escherichia Coli, serogrupul O 26. Probele au fost prelevate dintr-un lot de 25 de kg de brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din judeţul Argeş.

În urma confirmării prezenţei bacteriei, inspectorii Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș (DSVSA) s-au deplasat la sediul unității pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data de 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare (n.r. – a fost deja vândută și cumpărată).

Citiți și: Accident devastator, azi-noapte, în Centrul Piteștiului

Măsurile dispuse au fost următoarele:

-sistarea activităţii în secţia de brânzeturi unde a fost realizată brânza proaspătă analizată, până la elucidarea situaţiei

-efectuarea dezinfecţiei în această secție a spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru (dezinfecţia va fi urmată de recoltarea de teste de sanitaţie, care să ateste eficienţa igienizării)

-personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic într-un laborator de specialitate

-recoltarea de probe de lapte de la cele două ferme în momentul recepţiei în fabrică, pentru examen bacteriologic şi probe de apă, provenite de la intrarea şi ieşirea din unitate.

Toate aceste date sunt puse la dispoziţia Ministerului Sănătăţii pentru a fi utilizate în ancheta epidemiologică pe care o desfăşoară.”, se precizează în comunicatul de presă primit de ePitești în urmă cu puțin timp de la Instituția Prefectului Argeș.

Autoritățile județene nu precizează numele magazinului, al produsului și al producătorului. (Foto: Arhivă)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3