930×122 CAPRA 5

burse

Bursele pentru elevi vor crește

Cuantumul minim al burselor pe care le vor primi elevii în primul semestru din anul școlar 2021-2022 va rămâne același ca-n anul școlar încheiat în această vară, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern. Mai exact, valoarea burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social va fi de 100 de lei, dar, acolo unde există bani, autoritățile locale vor putea majora sumele.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Totuși, spre deosebire de proiectul pus inițial în dezbatere publică, versiunea discutată de Executiv stabilește majorarea valorii tuturor burselor, cea mai mare dintre ele, 500 de lei, urmând să fie acordată în cazul burselor de performanță.

Proiectul de HG prevede majorarea valorii minime a burselor acordate elevilor din țara noastră. Mai exact, de anul viitor, adică din cel de-al doilea semestru al anului școlar 2021-2022, elevii vor putea primi următoarele sume:

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

– 500 de lei – pentru bursa de performanță,

– 200 de lei – pentru bursa de merit,

– 150 de lei – pentru bursa de studiu și pentru cea de ajutor social.

În toate cazurile, în funcție de bugetele pe care le au la dispoziție, primăriile vor putea lua decizia majorării burselor primite de elevi.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3