burse

Bursele pentru elevi vor crește

Cuantumul minim al burselor pe care le vor primi elevii în primul semestru din anul școlar 2021-2022 va rămâne același ca-n anul școlar încheiat în această vară, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern. Mai exact, valoarea burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social va fi de 100 de lei, dar, acolo unde există bani, autoritățile locale vor putea majora sumele.

Citiți și: „O plafonare a costurilor nu poate decât să lase localitățile cele mai sărace fără mașini pentru școală”

Totuși, spre deosebire de proiectul pus inițial în dezbatere publică, versiunea discutată de Executiv stabilește majorarea valorii tuturor burselor, cea mai mare dintre ele, 500 de lei, urmând să fie acordată în cazul burselor de performanță.

Proiectul de HG prevede majorarea valorii minime a burselor acordate elevilor din țara noastră. Mai exact, de anul viitor, adică din cel de-al doilea semestru al anului școlar 2021-2022, elevii vor putea primi următoarele sume:

Citiți și: Elevii din clasele pregătitoare nu vor primi rechizite gratuite din partea Primăriei Pitești

– 500 de lei – pentru bursa de performanță,

– 200 de lei – pentru bursa de merit,

– 150 de lei – pentru bursa de studiu și pentru cea de ajutor social.

În toate cazurile, în funcție de bugetele pe care le au la dispoziție, primăriile vor putea lua decizia majorării burselor primite de elevi.

Foto descriptiv

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441