Donaris 930 x 122

mioveni

CA ÎN RĂZBOI. BĂTĂLIE ISTORICĂ, RECONSTITUITĂ ÎN MIOVENI

Ca în război. Bătălie istorică, reconstituită în Mioveni.

Citiți și: PSD Argeș și-a stabilit un nou candidat pentru Primăria Mioveni

“Focuri de armă, explozii și impresionante efecte pirotehnice, puști, pistoale, mortiere, tunuri, muniție, zeci de militari români și străini, tabără militară, tranșee! Atac, contraatac, ambuscadă, retragere, armistițiu, schimb de prizonieri, capitulare! Cum se va desfășura bătălia și cine va învinge?

Ți-am stârnit interesul? Ești curios să vezi pe viu o scenă de război?

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Timp de două zile, Mioveniul va fi „sub asediul armatelor inamice”, totul petrecându-se în cadrul unei manifestări istorico-militare de reconstituire istorică, un inedit proiect dedicat Centenarului Marii Uniri – 100 de ani de la Primul Război Mondial.”, transmite Primăria orașului Mioveni (click pe imagine pentru mărire):

Primăria Mioveni, Centrul Cultural Mioveni, Muzeul Municipal Câmpulung, Asociația Tradiții Ostășești, Asociația 6 Dorobanți, Asociația Culturală “Tradiții” – Bulgaria și Regimentul 33 “Kaiser Leopold II” – Arad vor pune în scenă o bătălie din Primul Război Mondial, dintre armata română și cea austro-ungară.

Taberele militare interactive ale celor două armate vor fi amplasate în zona pistei de rallycross din vecinătatea bazei BEMO și vor putea fi vizitate de public în zilele de 29 iunie (vineri) și 30 iunie (sâmbătă) 2018.

Cei interesați vor putea interacționa cu voluntarii asociațiilor de reconstituire istorico-militară, vor putea admira și manevra armele istorice, vor afla mai multe detalii despre viața ostășească și vor putea lua parte la demonstrații de mânuire a armamentului.

Punctul culminant va fi confruntarea celor două tabere, sâmbătă, 30 iunie, de la ora 18.

Din motive de siguranță, dar și pentru a avea loc într-un cadrul cât mai natural, reconstituirea bătăliei se va desfășura pe malul Râului Târgului, tot din zona BEMO. Publicul este rugat să respecte spațiile de delimitare trasate de organizatori și indicațiile forțelor de ordine.

Având în vedere și doza de inedit a evenimentului, organizatorii speră ca publicul să participe în număr cât mai mare.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3