EcoMoto 930×122

alarmare publică

CA PE VREMEA TURCILOR! ALARMARE CU CLOPOTE ÎN ZECI DE COMUNE ARGEȘENE

Ca pe vremea turcilor! Alarmare cu clopote în zeci de comune argeșene. În județul Argeș, la autorităţi publice, instituţii și operatori economici, există doar 211 sirene electrice și electronice de alarmare a populației, acestea asigurând o audibilitate de numai 6%, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Citiți și: ISU Argeș angajează! Ce posturi sunt disponibile

“Cea mai ridicată audibilitate se înregistrează la nivelul municipiilor și orașelor, astfel: Pitești – 100%, Mioveni – 100%, Curtea de Argeș – 60,43%, Câmpulung Muscel – 51,52%, Topoloveni – 30,3%, Costești – 12,89% și Ștefănești – 7,5%”, potrivit sursei citate.

21 de localităţi (comune) nu au în dotare echipamente de înștiinţare-alarmare, “autorităţile administraţiei publice locale depunând eforturi în vederea achiziţionării unor astfel de echipamente”. În lipsa acestora, alarmarea populației se va fi făcând trăgând clopotele, ca pe vremea când năvăleau otomanii.

Citiți și: Argeș: Tineri grav răniți! O șoferiță, impact puternic cu o autospecială

Din totalul de 211 sirene, 90 sunt acţionate în sistem centralizat, celelalte fiind cu acţionare locală.

Pe de altă parte, mai precizează ISU Argeș, protecţia populaţiei și a salariaţilor prin adăpostire se realizează prin adăposturi de protecţie civilă publice și private, cu o capacitate de peste 29.000 de persoane.

Amintim că în fiecare primă zi de miercuri din fiecare lună, așa cum a fost și ieri, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) desfășoară în întreaga țară acțiuni de alarmare publică.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3