930×122 CAPRA 5

caniculă

CĂLDURĂ SUFOCANTĂ! 3 ZILE DE FOC

Un nou cod galben a fost emis cu puțin timp în urmă de Administrația Națională de Meteorologie. Sunt anunțate caniculă persistentă și disconfort termic accentuat.

Citiți și: Vremea în Argeș. Temperaturile vor depăși pragul critic

Codul galben este valabil astăzi, 22 iunie, pe 23 iunie și pe 24 iunie 2016 și vizează și partea de sud a județului Argeș.

În cele 3 zile menționate, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei şi pe arii restrânse în celelalte regiuni vremea va fi caniculară. Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade Celsius, iar în cursul zilei de miercuri, 22 iunie, vor fi şi valori de 36 – 37 de grade. Nopţile vor fi tropicale, cu minime care nu vor scădea sub 20 de grade.

Citiți și: Argeș. Avertizare pentru toată lumea! Nu e de joacă

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Îndeosebi în zonele montane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi mai ales în timpul după-amiezelor se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90