New Profesional Consult 930 x 122

Arges

CĂLDURĂ SUFOCANTĂ! ȘI AZI ÎN ARGEȘ E COD GALBEN DE CANICULĂ

Argeșenii vor avea parte și astăzi de o zi caniculară. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade Celsius la umbră, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Citiți și: Apel atipic la 112! Polițiștii au fost cei care au sunat și au cerut ajutor

De altfel, întreg județul Argeș este azi sub cod galben de caniculă (vezi harta ANM!).

În București și judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Galaţi și Vaslui, precum şi în zona de câmpie a judeţelor Bacău, Vrancea şi Buzău este cod portocaliu. Maximele zilei vor urca aici până la 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

În schimb, potrivit ANM, în regiunile vestice, nordice şi centrale instabilitatea atmosferică va fi accentuată și temperaturile vor scădea.

Meteorologii mai anunță că valul de căldură va persista în următoarele zile în regiunile sudice şi estice, inclusiv în Argeș.

În urmă cu mai puțin de o oră în Pitești termometrele indicau 25, 5 grade Celsius la umbră, în Câmpulung Muscel erau 25, 4 grade, în Curtea de Argeș 25, 6 grade, iar în zona Dedulești-Morărești, 25, 2 grade Celsius. Răcoare era în partea montană a județului, la 2.000 de metri altitudine, acolo unde temperatura aerului se situa la ora 10 la sub 14 grade. (Foto: ziarulring.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90