cotet 930

calendar

CALENDARUL ÎNSCRIERILOR ÎN CLASA PREGĂTITOARE

Înscrierea în clasa pregătitoare se va face în acest an, potrivit proiectului postat pe site-ul Ministerului Educaţiei, în două etape, şi anume între 21 şi 25 martie pentru copiii din circumscripţia şcolară şi din afara ei şi între 29 martie şi 8 aprilie pentru copiii rămaşi nerepartizaţi.

Citiți și: Surpriză mare! E gratuit pentru toți copiii

Pe 22 februarie va avea loc afişarea la sediul unităţii de învăţământ şi al Inspectoratului Școlar şi pe site-ul acestora a programului de completare a cererilor tip de înscriere în învăţământul primar, iar între 29 februarie şi 18 martie părinţii copiilor care urmează să fie înscrişi în clasa pregătitoare vor trebui să completeze, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere

Cererile vor fi validate zilnic la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea, în intervalul orar 8 – 20 (luni-vineri), respectiv 9 – 13 (sâmbăta). Tot în această perioadă se vor depune şi valida cererile-tip de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala specială.

Citiți și: Schimbare majoră privind alocațiile pentru copii!

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare va începe pe 21 martie, când Comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar va procesa cererile-tip de înscriere cu ajutorul aplicaţiei informatice şi va repartiza la şcoala de circumscripţie copiii ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

Între 22 şi 24 martie va avea loc procesarea la nivelul unităţilor de învăţământ, pe baza informaţiilor din cererile-tip de înscriere şi din documentele depuse de părinţi, a cererilor părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Tot atunci vor fi admise sau respinse cererile acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unităţile de învăţământ, prin aplicarea criteriilor generale şi specifice de departajare, urmând ca membrii Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ să valideze lista candidaţilor admişi în această fază şi să marcheze, în aplicaţia informatică, cererile-tip de înscriere pentru candidaţii admişi în această fază.

Potrivit aceluiaşi proiect, pe 25 martie va avea loc procesarea de către Comisia naţională a cererilor-tip de înscriere cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea în şcoala de circumscripţie.

Pe 25 şi 26 martie în unităţile de învăţământ şi pe site-ul Inspectoratului Școlar şi al unităţilor de învăţământ se vor afişa candidaţii înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

Pe 29 martie va începe etapa a doua de înscriere în clasa pregătitoare pentru copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă, a doua etapă urmând să se încheie pe 8 aprilie. Astfel, între 30 martie şí 8 aprilie vor fi depuse cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflată pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă, urmând apoi validarea acestor cereri.

Între 11 și 15 aprilie vor fi procesate la nivelul unităţilor de învăţământ cererile-tip de înscriere depuse de părinţi, aplicând procedura specifică elaborată de Inspectoratul Școlar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, şi vor fi completate, în aplicaţia informatică, datele din aceste cereri-tip de înscriere pentru candidaţii admişi în această etapă.

Pe 15 aprilie vor fi afişate la fiecare unitate de învăţământ listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

În perioada 18 – 22 aprilie vor fi centralizate şi soluţionate de către Inspectoratul Școlar cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ şi vor fi rezolvate orice alte situaţii referitoare la înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, titlu, editarea, sublinierile și foto: http://epitesti.ro/)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3